
Sous Vide varenie vo vákuu
Sous Vide variče pre varenie vo vákuu
Sous Vide variče pre varenie vo vákuu - vákuové varenie SousVide je moderná kuchárska metóda pracujúca na molekulárnej báze. Potravina sa ochutí a vloží do špeciálneho Sous Vide vrecka. Zo Sous Vide vrecka sa odsaje maximálne možné množstvo vzduchu a potom sa Sous Vide sáčok vloží do nahriateho kúpeľa. Sous Vide technológie je pre vákuové varenie pokrmov vo vodnom kúpeli pri teplote nižšej ako 100° Celzia. Vďaka tejto metóde je jedlo šťavnatejšie, mäkšie, zdravšie, zachováva vitamíny, enzýmy a prírodné šťavy. Prírodná štruktúra výrobkov nie je poškodená počas varenia. Jedlo varené v sáčkoch má dlhšiu trvanlivosť. Používaním Sous Vide varenia sa minimalizujú tepelné straty a straty hmotnosti pripravovaných pokrmov, ktoré si zachovávajú prirodzenú chuť a arómu danej potraviny.

